Kommunikatör, 50%

Strömsunds kommun erbjuder härliga boendemiljöer i storslagen natur med många möjligheter till friluftsliv och god livskvalité. Vi vill gärna att du blir en av oss.

Strömsunds kommun söker en kommunikatör 50 procent med tillträde omgående och fram till 2020-06-30.


Kommunen driver tillsammans med Migrationsverket och Länsstyrelsen i Jämtlands län projektet, Barnets bästa vid återvändande. Projektet medfinansieras av Asyl-, migrations? och integrationsfonden (AMIF).

Barnets bästa vid återvändande ska bidra till ökad kompetens och samverkan inom området och därmed utveckla en mer hållbar återvändandeprocess.
Under tre år kommer vi att arbeta tillsammans med ett antal kommuner i Sverige för att förbättra förutsättningarna både för det enskilda ensamkommande barnet och för vuxna och verksamheter som möter barnet.

Idag deltar 15 kommuner i projektet, från Storuman i norr till Jönköping i söder. Dessutom deltar kommunförbundet Göteborgsregionen samt Stockholms 25 kranskommuner genom företaget Vårljus.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör är dina arbetsuppgifter bland annat foto/filmdokumentation, intern och extern kommunikation och sammanställning av nyhetsbrev. Du kommer också att arbeta med information och utbildningspaket på projektet webbplats.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning som överensstämmer med uppdraget och erfarenhet av arbete som kommunikatör.

Tjänsten innebär många kontaktytor och för att nå bästa resultat är det mycket viktigt att du är förtroendeingivande och har god samarbetsförmåga.

Du kan arbeta strukturerat och självständigt med att sätta dig in i olika frågor och utveckla det som uppdraget efterfrågar från start till mål. Du tar eget ansvar och är drivande och resultatinriktad.

Kunskap om Migrationsrätt och Migrationsverkets verksamhet främst avseende ensamkommande barn i asyl- och återvändandeprocessen är meriterande.
Kommunikatören kommer att kopplas till projektets stödkontor i Strömsund men kan ha sin placering på annan ort.

Sök här --- 👉 AMS.SE