Konstnärlig rådgivare (samverkan fotografi)

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Akademin Valand vid Göteborgs universitet är en dynamisk plattform för den fria konstnären/författaren/filmskaparen/fotografen. Vi är särskilt intresserade av konstnärlig interaktion och av konstnärsledda kulturer inom samtida konst, film, litteratur, och fotografi. Akademin Valand är centralt placerad i Göteborg och tätt förbunden med stadens kulturliv vilket innefattar samarbeten med bland annat Kultur i väst, Göteborg Filmfestival, Göteborgs Konsthall, Hasselblad Center, Röda Sten, Göteborg International Biennial for Contemporary Art (GIBCA), Göteborgs litteraturhus, Göteborgs poesifestival och många andra kulturella initiativ.


Vi har ett omfattande internationellt nätverk och samarbetspartnersöver hela världen, såsom EARN, SHARE, PARSE, SAR och ett samarbete med BARD CCS.

Akademin har en vital forskarmiljö, som innefattar flera nationellt finansierade projekt inom konstnärsledd kultur, samhällelig praxis, queer-film, samtida poesi, kritik samt fotografins betydelse inom miljöforskning, ekologisk forskning och klimatforskning.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kräver konstnärliga meriter med hög verkshöjd inom fotografi på nationell och internationell nivå med ett intresseområde kring bilders påverkan på människan och fotografins potential till samhällsutveckling. Fokus ligger på samverkan och du kommer att representera ämnet och kollegiet i strategiska sammanhang och nätverk.

Du bidrar till utvecklingen av ämnet inom kollegiet och institutionen med din djupa kunskap utifrån din egen konstnärliga verksamhet. Genom återkommande undervisning delar du med dig av din professionella erfarenhet till institutionens studenter.

Det förutsetts att du följer utvecklingen inom ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt där det har betydelse för ämnet. Via ditt nätverk ökar du institutionens synlighet nationellt.

Anställning

Anställningsform: tidsbegränsad anställning t o m 20191231
Omfattning: 45 %
Placering: Akademin Valand, Göteborg
Tillträde: enligt överenskommelse

Tillsättningsförfarande

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med ledigkungörelsen
och att den skickas elektroniskt senast sista ansökningsdag. Eventuella publikationer, skrifter och liknande som inte finns i elektronisk form ska skickas i tre exemplar med referensnummer till:
Göteborgs universitet
Akademin Valand
Therese Vestlund
Box 132
40530 Göteborg

Kontaktuppgifter för anställningen

Kalle Sanner, enhetschef fotografi
0704 13 22 60
kalle.sanner@akademinvaland.gu.se

Therese Vestlund, personalhandläggare
031-7865109
therese.vestlund@akademinvaland.gu.se

www.akademinvaland.gu.se/

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Läs hela annonsen på Göteborgs universitets hemsida.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2018-04-10

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sök här --- 👉 AMS.SE