STATENS MARITIMA MUSEER söker fotograf till Marinmuseum i Karlskrona

Statens maritima museer (SMM) arbetar för att vidga människors världsbild genom det maritima kulturarvet. Vi driver och utvecklar Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet och Järnvägsmuseet, men verkar också utanför museerna. SMM vill utveckla kunskap för att nå nya perspektiv och skapa oförglömliga upplevelser. Vi arbetar för ett öppet och inkluderande demokratiskt samhälle. Arbetsplatsen SMM speglar den maritima sfärens bredd och dynamik. Vi arbetar målstyrt och i samverkan utifrån en gemensam värdegrund. Myndigheten sysselsätter runt 200 personer.

 

STATENS MARITIMA MUSEER söker fotograf till Samlingsenheten vid Marinmuseum


 

Har du öga för detaljer och en bredd i dina fotografiska kunskaper? Är du kunnig inom äldre fotomaterial och vet utmaningarna och vägarna framåt för att hänga med i den ständigt utvecklande digitaliseringen? Då kanske detta är en roll för dig!

 

Om oss

SMM arbetar för att vidga människors världsbild genom det maritima kulturarvet; genom att utveckla kunskap för nya perspektiv och insikter som förändrar, genom att skapa oförglömliga och inkluderande upplevelser i hela landet och genom att utveckla de mest engagerande ledarna och medarbetarna. Vi arbetar för det maritima kulturarvet och för ett öppet, inkluderande och demokratiskt samhälle.

I SMM ingår också Järnvägsmuseet som är det nationella museet för svensk järnvägshistoria. Som en del i uppdraget utför vi trafik på det svenska järnvägsnätet med historiska tåg och detta sker i nära samarbete med Trafikverket.

 

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och innehåller till exempel verksamhetsdokumentation, ämnesdokumentation, föremålsfotografering, fotografering för information och kommunikation, iordningställande av bilder för publicering, samt att göra äldre bildmaterial tillgängligt. Du kommer i stor utsträckning kunna påverka ditt eget arbete och det finns även möjlighet för kompetensutveckling. Fotoverksamheten är en viktig del i SMM:s arbete med tillgängliggörande, för att som kunskapsinstitution möta behovet i en alltmer digitaliserad värld. Därför krävs omfattande kunnande i digitalfotografering och digitalt bildbehandling för att bli framgångsrik i denna roll.

 

Kvalifikationer

Du har en flerårig eftergymnasial fotografutbildningeller utbildning som av oss bedöms likvärdig. Du är också van att arbeta med äldre fotografiskt material och har stor erfarenhet av att registrera fotografiskt material i ett digitalt förvaltningssystem och gör detta med stor noggrannhet. Vi använder förvaltningssystemet Primus och ser det som meriterande om du har erfarenhet av det. Även tidigare vana att hantera museiföremål kan vara meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har ett strukturerat arbetssätt och har därför en god förmåga att hantera en omväxlande arbetsdag. Då du kommer ha ett stort kontaktnät såväl internt som externt, krävs det att du har en mycket god samarbetsförmåga, men når även resultat vid självständigt arbete. Du är initiativtagande och bidrar med egna idéer och lösningar för att driva arbetet i rätt riktning och vet vikten av återkoppling. Du har en nyfikenhet för vår verksamhet och ett positivt bemötande. Arbetet innebär periodvis högt tempo, vilket ställer krav på din förmåga att vara flexibel och samtidigt ha båda fötterna på marken. Eftersom delar av tjänsten innebär arbete med militärt material, till exempel på Marinbasen, krävs det att du är svensk medborgare och inte finns med i belastningsregistret.

 

Anställning

Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Heltid. Dagtid.

Vid anställning kommer vi vilja ha in registerutdrag ur belastningsregistret. Resor till våra övriga museer förekommer i tjänsten.

 

Tillträde

Tillträde så snart som möjligt, eller efter överenskommelse.

 

Lön

Månadslön, vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

 

Kontaktpersoner

Siglind Budahl Dunge, Enhetschef: 0455-35 93 20

Erling Klintefors, fotograf: 0455-35 93 12

 

Fackliga kontaktpersoner

Annette Telleborn, ST: 0455-35 93 13

Johan Löfgren, SACO: 0455-35 93 74

 

Ansökan

Ansök senast 18 februari 2018 genom att klicka nedan och registrera din ansökan. Vi planerar att hålla intervjuer den 22 februari. De kandidater vi kallar till intervju kommer vi vilja se arbetsprover från. Vi önskar tre reportagebilder, samt tre föremåls/studiobilder i ungeförligt format 2000×1300 px jpg.

Sök här --- 👉 AMS.SE